minibus hire leeds minibus hire Scarborough local minibus hire lajmet e fundit national minibus hire struga lajm lajme ssl web hosting struga Ekspres Bota

“Elephant Express”, një përvojë unike safari me tren

0
“Elephant Express”, një përvojë unike safari me tren

Një tren ku mund të ulen deri në 22 persona, “Elephant Express”, ofron një përvojë krejtësisht unike safari. Në vend që të kërkojnë për kafshët e egra me një 4×4 ose në këmbë, pasagjerët e këtij treni mund të shijojnë në qetësi të gjitha bukuritë e natyrës.  

Gjatë udhëtimit afërsisht 80 km, treni ndalon disa herë, në mënyrë që vizitorët të shikojnë elefantët, tufat e antilopave, gjirafat që kullosin, zebrat dhe gazelat. Veç tyre, gjatë gjithë kohës, turistët admirojnë fluturimin e mijëra specieve të rralla shpendësh.

Kur Mark Butcher, menaxheri i “Imvelo Safari Lodges”, mendoi për herë të parë në vitet 1980 idenë e një treni turistik, u angazhua për vite të tëra për ta realizuar atë. Vizioni i tij nuk ishte vetëm t’u ofronte njerëzve eksperiencën e madhështisë së jetës së egër, por synonte të nxirrte në pah rëndësinë e turizmit në Afrikë.

Hekurudhat kanë qenë pjesë e historisë së parkut në Zimbabve që nga themelimi i tij. U ndërtuan fillimisht për të lidhur zonat e minierave dhe ato bujqësore me portet bregdetare në Mozambikun fqinj dhe Afrikën e Jugut. Kur “Elephant Express” filloi në 2015 duke transportuar njerëz nga shtëpizat drejt parkut, Butcher e dinte se kjo do t’u ofronte vizitorëve një përvojë unike. 

Advertisement

Udhërrëfyesit e safarit, gjatë udhëtimit, u tregojnë turistëve, herë pas here, disa vende simbolike si p.sh. “Pema e Cecilit”, ku tregohet historia e vrasjes tragjike dhe të paligjshme të një prej luanëve të preferuar të zonës. Në këtë mënyrë, synohet që përveç turizmit të vihet në qendër të vëmendjes edhe çështja e gjuetisë së paligjshme dhe rrezikut të zhdukjes së kafshëve të egra.  

Share.

Comments are closed.

Copyright © 2021 StrugaLajme.com | Privacy policy

Struga Lajme | Lajmet nga Kosova